Det finns så mycket magiskt på jorden..
.. detta är en av dom, en fiskgryta!
Räcker till en ensam middag och en lunch-låda eller en middag för två.
OBS! Om du ska dubbla detta recept, spara in på vätskan
Ingredienser:
* 400 g Sej, kolja (ej torsk) filéer
* 150 g räkor
* 2 st potatisar
* 1 gul lök
* 1 fänkål
* 1 st röd paprika
* 2 st tomater
* 1 tsk curry
* 0,5 paket saffran
* 2 dl vitt vin, torrt
* 2dl grönsaksbuljong
* 1 dl creme fraiche
salt o cayennepeppar
Räcker till en ensam middag och en lunch-låda eller en middag för två.
OBS! Om du ska dubbla detta recept, spara in på vätskan
Ingredienser:
* 400 g Sej, kolja (ej torsk) filéer
* 150 g räkor
* 2 st potatisar
* 1 gul lök
* 1 fänkål
* 1 st röd paprika
* 2 st tomater
* 1 tsk curry
* 0,5 paket saffran
* 2 dl vitt vin, torrt
* 2dl grönsaksbuljong
* 1 dl creme fraiche
salt o cayennepeppar
Det är en så otroligt goda fiskgryta, awesome.
Börja med att skala potatisarna och tärna, hacka löken grovt, ansa och tärna fänkålen, hacka paprikan, skålla, skala och dela tomaterna.
Sen kör du ner en klick smör i en riktigt varm kastrull, fräs på potatisen, löken och fänkålen. Ingen färg utan bara så dom mjuknar. Tillsätt sedan paprikan, tomaterna, curry, saffran och fräs undertiden som du rör med lots of love.
Tillsätt sedan massor med vin och buljong och låt det koka upp och sjuda i några minuter. Klicka i creme fraiche och smaka av, mer salt och peppar kommer du anntagligen ha i.
Sedan till the big finally - put in the fish ( där storleken på bitarna är precis så stora som ni vill ha det) koka upp och låt sjuda tills fisken är klar då tillsätter ni räkorna och så var det klart!
Bon appétit
Kommentarer
Trackback