SkaldjursPaella a la Mammsen

Grymt gott, kan göras i stor mängd och sjukt trevligt att bjuda på en fredagkväll!
Uppskattat som tusan och funkar grymt till både öl, vin och vatten.


Vi börjar med lite mise. (förberedelser)
Häll upp 1,5 l vatten och ha i fiskbuljong. Tärning eller vätska, vilket du har hemma.
Köp 5-7 bläckfiskar.
Rengör,rensa,ta bort skinnet och skär bläckfisken i lagom tugg bitar. Krydda med lite S&P och täck över tills senare.
Skär 2 gula lökar, 2 gröna/röda paprikor, 4 tomater och 4 vitlöksklyftor.
Ta fram räkor&crabfish från frysen. (eller så har ni färska men det funkar minst lika bra med frysta)
Även dom i den mängd du tycker verkar smarrigt.
Fräs på grönsakerna i en panna med olja.
Därefter har du i riset och fräser det lite lätt. 7dl Arburioris är det som gäller.
Häll över en del av buljongen och koka upp. Sedan kan du ha i bläkfisken, 1 pkt Saffran och typ 1 tsk Gurkmejram.
Sedan låter du det koka ned och har på lite till och så håller du på så tills riset känns bra.
(ska inte vara mjuk eller hårt) Tar 20 - 40 min. När det är typ 15 min kvar -> häll i gröna ärtor.
När det är typ 5 min kvar har du i räkorna & crabfishen.

Sedan skär du upp några snygga citroner och lägger på som garnering och som man har på innan man crunchar i sig den underbara Paellan. Sedan vet ni var det är dags för... It´s njuta time!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0