Det finns så mycket magiskt på jorden..

.. detta är en av dom, en fiskgryta!

Räcker till en ensam middag och en lunch-låda eller en middag för två.
OBS! Om du ska dubbla detta recept, spara in på vätskan


Ingredienser:
* 400 g Sej, kolja (ej torsk) filéer
* 150 g räkor
* 2 st potatisar
* 1 gul lök
* 1 fänkål
* 1 st röd paprika
* 2 st tomater
* 1 tsk curry
* 0,5 paket saffran
* 2 dl vitt vin, torrt
* 2dl grönsaksbuljong
* 1 dl creme fraiche
salt o cayennepeppar





Det är en så otroligt goda fiskgryta, awesome.
Börja med att skala potatisarna och tärna, hacka löken grovt, ansa och tärna fänkålen, hacka paprikan, skålla, skala och dela tomaterna.
Sen kör du ner en klick smör i en riktigt varm kastrull, fräs på potatisen, löken och fänkålen. Ingen färg utan bara så dom mjuknar. Tillsätt sedan paprikan, tomaterna, curry, saffran och fräs undertiden som du  rör med lots of love.

Tillsätt sedan massor med vin och buljong och låt det koka upp och sjuda i några minuter. Klicka i creme fraiche och smaka av, mer salt och peppar kommer du anntagligen ha i.

Sedan till the big finally - put in the fish ( där storleken på bitarna är precis så stora som ni vill ha det) koka upp och låt sjuda tills fisken är klar då tillsätter ni räkorna och så var det klart!
Bon appétit

OBS!

Jag är uppe och igång igen, så nu kommer det bara flöda underbara recept och tankar..


FAVORIT I TV....

....Det är inte Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Melker Andersson- thats old school.
Jag har en ny, svensk, älskare.

Bänka er, han går på, gud nu har jag glömt på vilken kanel, vilken tid och vad han heter. Give me a second






Vad blir det för mat? heter programmet och en av dom hetaste hunkarna i Sverige heter Per Morberg
Går på TV4 PLUS kl. 21.00


Lite partey, partey

Vad säger vi om lite hummer?
Till och med Gratinerad hummer med basilika och oliver. mmmm mmama
Underbart gott och vilken aptitretare, funkar bra som förrätt, en middagsbjudning då du inte bara vill stå i köket.
You with me sister..




Vi börjar med den underbara blandningen.
Hacka 100 g oliver och 1 kruka basilika i en matberedare.  Blanda detta med 2 dl Créme fraiche, 1 pressad vitlök och 1 dl riven västerbottenost.
Sedan tar vi och delar 2 st hummer på längden, ta bort magsäck, tarm och knäck klorna - var inte rädd att ta i.
Lägg detta på en plåt, sätt ugnen på GRILL och bre bladningen på hummern - sedan in med godsakerna
Undertiden är det bara att servera lite bubbel och efter ca 8 minuter har den fått lite färg och är delicious

Vill tipsa om en av mina närmaste vänners coola restaurang

Restaurang Atrium
Ta med ungarna låt dom njuta av riktigt mat (snälla beställ ingen "barnmat" dom äter precis det vi äter) och låt er njuta under tiden som dom springer runt på Nationalmuseet


                                                            Check it out---> http://www.restaurangatrium.se/

Sex on a spoon, my friend



Currydoftande squashsoppa



Mhmmmmm what a taste explosion....
Men först, ta och häll upp ett glas vitt, ta ett djupt andetag, sätt på lite musik och slappna av.
Att laga mat kan vara en form av meditation, ett andrum, se det inte som ett MÅSTE, då förlorar du bara ett tillfälle att njuta.
Bara ni hör ingredienserna kommer ni älska det, lyssna:

* 450g squash
* 1 gul lök
*  2 vitlökar
*  2-3 tsk färsk riven ingefära
*  2 msk curry


Ta och skala och tärna squashen, löken och vitlöken, lägg det i en varm panna med olja och låt det fräsa, i med ingefära och curry. SE UPP FÖR CURRY:n, om du tar mer än 2 msk kommer detta att ta över hela rätten, alla smaker *poff* borta - trust me I learned the hard way. Häll sedan i följande:

* 8 dl buljong (the easy way, 8 dl vatten +  1 buljongtärning)
* 1 burk kokosmjölk
* 1 burk kikärtor
* 2 äpplen (skalade och tärnade)
* 60 g aprikoser (hacka, hacka)
* 1 kuvert saffran
* saften av 1 citron
* 1 tsk kardemumma
* 1 msk honung


Koka på medelvärme i ca 20 min, känn dom underbara dofterna.
Sedan ska du göra den till en slät soppa genom att mixa. Var försiktig då du mixar het vätska, så kommer allt gå som en dans.

Servera med lite matlagningsyoghurt och lite pressad lime/citron, VOILÁ 
Till en middag med 4 vänner eller massor av lunch-lådor NJUT!

RSS 2.0